Book Now

Covid19

Μέτρα Προστασίας

Αγαπητοί Φιλοξενούμενοι,

Το Village Mare Residences λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού για την εφαρμογή νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων σε τουριστικά καταλύματα της χώρας ενόψει της επαναλειτουργίας τους στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, προχωρά στην κατάρτιση νέου Πρωτοκόλλου, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης και ενός Σχεδίου για τη Διαχείριση Ύποπτου Κρούσματος εντός του καταλύματος.

Στo ξενοδοχείο μας, προτεραιότητα μας είναι η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού μας και του κάθε επισκέπτη μας. Επικεντρωνόμαστε σε μεγάλο βαθμό στην προστασία του προσωπικού μας και των επισκεπτών μας και σας διαβεβαιώνουμε, ότι έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Τοπικών Αρχών, ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες τους και όλα τα υγειονομικά μέτρα σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα που τηρούνται και θα τηρούνται διεξοδικά από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Με σεβασμό στην μακροχρόνια επαγγελματική μας πορεία στην φιλοξενία και με το βλέμμα στο μέλλον σας αποστέλλουμε τις αλλαγές που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει και τα μέτρα προστασίας που έχουμε λάβει.

Το Village Mare Residences για την σεζόν 2023 εφαρμόζει τις παρακάτω οδηγίες:

Μέτρα ατομικής υγιεινής και Μέσα Ατομικής Προστασίας

Η Διοίκηση λαμβάνει μέτρα για την εφαρμογή ορθών πρακτικών ατομικής υγιεινής (τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τρίτους) στο χώρο εργασίας και επιβλέπει τη συνεχή εφαρμογή τους.

α)Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ): μάσκα (απλή χειρουργική ή υφασμάτινη), γάντια μιας χρήσης. Ειδικά για το προσωπικό της υπηρεσίας υποδοχής, γίνεται χρήση προσωπείου/ασπίδας προσώπου.

β)Βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID-19: υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής.

γ)Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19: η διαδικασία που περιγράφεται στο Παράρτημα ΙΙΙ της εκδοθείσας οδηγίας της Γ.Γ.Τ.

δ) Βιβλίο συμβάντων – COVID-19: βιβλίο (μη θεωρημένο), το οποίο περιλαμβάνει την καταγραφή περιστατικών που συνδέονται με την πρόληψη ή αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος  

ε) Προσωπικό του τουριστικού καταλύματος:  εκπαίδευση βάση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ξ.Ε.Ε. που αφορά στο σύνολο των απασχολούμενων, συμπεριλαμβανομένων όσων πραγματοποιούν πρακτική άσκηση και προβλεπόμενη χρήση (ΜΑΠ) αναλόγως τμήματος εργασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάθε μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου συμμορφώνεται αυστηρά με τα βασικά προστατευτικά μέτρα κατά του Covid-19. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι εφαρμόζουν ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής. Επίσης ο υγειονομικός υπεύθυνος του καταλύματος μας έχει λάβει πιστοποίηση για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων τουρισμού.

Ταυτόχρονα ακολουθούμε και έχουμε επικοινωνήσει στους προμηθευτές μας, διαδικασίες προμηθειών και εμπορευματικών συναλλαγών βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Το σήμα Health First έχει αναρτηθεί στους προβλεπόμενους χώρους και ειδικές διευκρινιστικές πινακίδες βρίσκονται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Αναλυτικότερα:

Σε όλα τα τμήματα λειτουργούν ειδικοί απολυμαντικοί σταθμοί ενώ υπάρχουν απολυμαντικά μέσα διαθέσιμα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.
Σε όλο το ξενοδοχείο οι απολυμάνσεις (τοπικές και γενικές) έγιναν, γίνονται και θα γίνονται με τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ απολυμαντικά μέσα αντιμετώπισης του Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα και κατά τμήμα:

Reception

Υπηρεσία Υποδοχής

Το προσωπικό λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, κρατά τις προβλεπόμενες αποστάσεις από τους πελάτες και ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής.

 1. Τοποθέτηση πολυκαρβονικού παραπετάσματος.
 2. Τοποθέτηση απολυμαντικού σταθμού.
 3. Συχνή απολύμανση των επιφανειών συχνής επαφής.
 4. Χρήση ΜΑΠ από το προσωπικό της υποδοχής.
 5. Απολύμανση των κλειδιών, τοποθέτησή τους σε ειδικό δοχείο προς απολύμανση μετά από τη χρήση.
 6. Απολύμανση των POS.
 7. Τοποθέτηση επιδαπέδιας σήμανσης για την αποφυγή συγχρωτισμού.
 8. Αλλαγή ωραρίου check in από τις 15:00μμ και μετά, check out μέχρι της 11:00πμ.
 9. Διευθέτηση του κοινόχρηστου χώρου έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες από τον νόμο αποστάσεις στον χώρο αναμονής.
 10. Συχνός εξαερισμός σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
 11. Ανάρτηση εντύπου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για φαρμακεία, νοσοκομεία και γιατρούς της περιοχής.
 12. Ειδικός εξοπλισμός (medical kit) για την περίπτωση εμφάνισης περιστατικού, όπως γάντια και μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά, καθαριστικά μαντηλάκια, ποδιά, μακρυμάνικη ρόμπα, θερμόμετρο laser.
 13. Τήρηση βιβλίου επισκεπτών για την ιχνηλάτηση πιθανών συμβάντων. (Υπάρχει η προβλεπόμενη προσοχή και ασφάλεια στο Γενικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και ενημερώνονται όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό ότι τηρείται αρχείο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας).
Housekeeping

Housekeeping
(τμήμα οροφοκομίας)

 1. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις επιτρέπετε η καθημερινή είσοδος του προσωπικού καθαριότητας στα δωμάτια. Ως ελάχιστος χρόνος αλλαγής ορίζεται ο ήδη συμφωνηθείς χρόνος αλλαγής στα λινά. Εάν ο πελάτης δεν επιθυμεί τον καθαρισμό του δωματίου του θα πρέπει να ενημερώνει την reception κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο.
 2. Τα δωμάτια πριν την άφιξη καθαρίζονται με ατμοκαθαριστή και όλα τα απαιτούμενα για τον Covid-19 προβλεπόμενα καθαριστικά και απολυμαντικά.
 3. Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο δωμάτιο στους μη διαμένοντες.
 4. Απολύμανση και καθαρισμός δωματίου μετά από κάθε αλλαγή επισκέπτη, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας προσωπικού και πελατών.
Disclaimer

Αποποίηση ευθυνών

Στο ξενοδοχείο Village Mare Residences παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη της επιδημίας Covid-19 και θέσαμε την ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών μας ως κορυφαία προτεραιότητα μας.

Συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και έχουμε εφαρμόσει προληπτικά μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης του Covid-19. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι επισκέπτες μας δεν θα εκτεθούν στον ιό. Οι επισκέπτες καλούνται να λάβουνε μέτρα αυτοπροστασίας και συμμόρφωσης σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν για τον Covid-19, για να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε έκθεση στον ιό. Επισκεπτόμενοι το Village Mare, ή παρακολουθώντας οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες του, οι επισκέπτες αναγνωρίζουν την μεταδοτική φύση του Covid-19 και τον κίνδυνο έκθεσης ή μόλυνσης του ιού. Το Village Mare δεν αποδέχεται καμία ευθύνη και οι επισκέπτες συμφωνούν να απαλλάξουν το ξενοδοχείο από οποιεσδήποτε αξιώσεις οποιουδήποτε είδους που προκύπτει ή σχετίζονται με αυτήν.

Θεωρούμε ότι έχουμε καλύψει το σύνολο των απαιτήσεων σύμφωνα με τις νέες διατάξεις υλοποιώντας τα ανωτέρω.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση

τα στελέχη και το προσωπικό

του Village Mare Residences

Κάνε τώρα κράτηση τη μεζονέτα σου!

Τα ακινητά μας

villagemare residence

Κρατήσεις & Απορίες

E. info@villagemare.gr
T. +30 23750 61245

Ακολουθήστε μας @ social media